ACA ESPORTS Destacat Ho Sabies? Notícies Sense categoria Sim Racing

Andorra la Vella serà escenari de curses de Sim Racing el 2025. Així ho han anunciat aquest matí el secretari general de l’Automòbil Club d’Andorra i màxim responsable del projecte ACA eSports, Toti Sasplugas, i el cònsol major de la capital, David Astrié, en el marc de la signatura del conveni de col·laboració entre comú i ACA. “Estem treballant perquè el circuit urbà d’Andorra la Vella sigui una realitat” ha dit Astrié, que ha posat en valor que “aquesta fita ens atorgarà una gran visibilitat, no només a la parròquia, sinó al país”.

Malgrat que el desenvolupament del projecte encara es troba en fase embrionària, Sasplugas ha explicat que “ja tenim un primer esbós dels carrers on passarà el circuit, i no es deixarà cap dels punts emblemàtics de la capital”. En aquest sentit, per al disseny s’està comptant amb “l’experiència de pilots, tant del món real com de Sim Racing” perquè segons el dirigent de l’ACA “el que marca la diferència entre un circuit o un altre i que aquest agradi al gran públic, és el realisme de què siguem capaços de dotar-lo”.

Un altre dels punts rellevants, és la plataforma en la que es desenvoluparà el Circuit Urbà d’Andorra la Vella. Sasplugas ha posat sobre la taula les dues opcions amb les que treballen. D’una banda, l’opció més arcade, que seria un circuit per al Gran Turismo de PS4 i PS5; de l’altra una opció més purament de Sim Racing, el que obligaria a bascular cap a Assetto Corsa o IRacing. “Encara no està decidit, però el que és cert és que com a publisher, a Assetto Corsa els coneixem personalment i hem mantingut converses amb ells; probablement acabarà sent l’opció definitiva”. En aquest sentit, cal recordar que la FIA, en els passats campionats del món ja va fer el salt a Assetto Corsa Competizione i que els pilots de l’ACA és el simulador que treballen habitualment, juntament amb IRacing.

Una altra de les referències que tenen al respecte és el circuit urbà de Manresa, que l’streamer català, Norman López, va presentar just abans del Saga Saló del gaming en català. “Hi hem mantingut contactes, per conèixer de primera mà el seu projecte” ha dit Sasplugas que ha afegit que “el 2025 podria ser una bona data perquè el projecte estigués acabat”. A partir d’aquí, la capital podria acollir curses de tots els formats permesos en la plataforma, i perquè no, encara que sigui de manera virtual, portar la Fórmula 1 a Andorra.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply