Destacat Notícies

Durant la tarda de la primera jornada del SAGA, Andorra ha tingut un espai d’una hora per tal de presentar el model d’implementació dels esports electrònics. Així doncs, tant Andorra Business com les empreses que conformaven l’estan del Principat han tingut l’oportunitat d’exposar la particular casuística andorrana entorn a l’aposta de país fet amb els eSports. Una cinquantena de persones s’han aplegat a la sala per tal d’escoltar la ponència.

La directora d’Andorra Business, Judit Hidalgo, i el responsable d’esports electrònics, Jordi Mur, han traçat el camí que el Principat ha seguit al llarg dels darrers anys. Començant per la Llei dels eSports i el pla estratègic, fins a arribar al moment actual, que és la de les regulacions parcials o complementàries, com és la recentment aprovada Llei de l’Economia Digital i l’Emprenedoria.

Manel Guerrero durant la seva exposició / E.P.

Els valors del model
Un dels trets principals de l’exposició del vessant més empresarial ha estat els valors entorn els quals gira l’aposta andorrana. En aquest sentit, el responsable de l’ACA eSports i secretari general de l’Automòbil Club d’Andorra, Toti Sasplugas, ha apuntat que “un dels pilars fonamentals del nostre model de Sim Racing és l’acadèmia; perquè permet entendre, en el nostre cas, el Sim Racing, com un esport o com el primer extraescolar”. Sasplugas ha redundat que, per això, l’ACA ha construït un model “professionalitzat” que compta amb professionals com psicòlegs, preparadors físics, optometrista o dietista.

En una línia similar s’ha manifestat Manel Guerrero, CEO de What You Play, l’empresa que organitza la Lliga de Videojocs Andorrana. “Els més joves ja són nadius digitals i tenen un canvi de costums a l’hora de consumir l’oci força important. Per això és molt rellevant, d’una banda, trencar estigmes, ja que no són simplement nens jugant moltes hores, i de l’altra, introduir-los en les escoles de manera complementària”. Cal recordar que, en el darrer any, el sistema educatiu andorrà ha fet una prova pilot introduint els esports electrònics com extraescolar; concretament ha estat a l’Escola Andorrana d’Ordino, amb resultats força positius, ja que aquest curs la fórmula es repetirà i s’ampliarà a més escoles.

Finalment els socis de Lit Lab Games han presentat el seu projecte, que actualment es troba en fase beta tancada: Cyber Titans. Un eSport que es desenvolupa sobre tecnologia blockchain i que es basa en la utilització d’estratègia dels personatges que cada jugador rep aleatòriament al començar la partida. Des d’ANAGaming s’ha reivindicat la tasca de construir relat i la importància que algú expliqui, en llenguatge planer, les diferents accions que s’emprenen al Principat.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply