ACA ESPORTS Destacat Notícies Sim Racing Tendències

El Govern i l’Automòbil Club d’Andorra han signat un conveni aquest matí pel qual l’ACA rebrà 20.000 euros per potenciar i consolidar la secció de Sim Racing que tenen. “Per nosaltres, els eSports, són una aposta de país, i teníem clar que el primer conveni d’aquestes característiques havia de ser amb una entitat de casa, amb gent de casa” ha explicat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, signant del document per la part de l’executiu. Gallardo ha posat especial èmfasi en el fet que “des del primer moment que ens van presentar el projecte ens va semblar que era molt sòlid i molt ben treballat. I ens va agradar especialment la vessant formativa que té per als joves pilots, tant en conducció com en valors”. Anteriorment, l’ACA va anunciar la col·laboració com a partners principals i estratègics del projecte d’Andorra Telecom i Crèdit Andorrà.

Per l’altra part, el tresorer de l’Automòbil Club, Jordi Alcover, ha excusat la presència del President, Enric Tarrado, qui es trobava fora del país. Alcover ha volgut “agrair el suport del Govern en aquesta aposta que hem fet des de l’ACA” i ha posat en valor el fet que “la modalitat del Sim Racing ens permet poder competir al més alt nivell sense haver d’estar en els circuits i això a més a més fa que sigui una activitat altament sostenible”. Quant al conveni, Gallardo ha apuntat que aquest era renovable fins a tres anualitats i s’ha mostrat convençut que si tota la feina feta per la vessant eSportiva, encapçalada pel secretari general, Toti Sasplugas, continua com fins ara, “es renovarà segur”.

Cal recordar que el projecte d’eSports de l’ACA s’estructura en tres grans àrees. La primera és l’equip competitiu de Sim Racing, que enguany ha assolit l’ascens en la Liga de Escuderías i que aquest mateix setembre enceta una nova temporada, a banda de participar en les mítiques 24 hores d’Spa-Francorchamps. L’altra pota és l’Academy, que aposta per la formació de pilots amb tractament professional, i que puguin ser així la pedrera del primer equip. I finalment, el Sim Center d’Ordino, on hi ha tots els simuladors que també serveixen als pilots d’asfalt, com és el cas de Raúl Ferré, de camp d’entrenament per preparar les curses. Finalment, Gallardo ha volgut posar d’exemple l’ACA com una “societat analògica que ha estat capaç de fer el salt al món digital i complementar a la perfecció totes les activitats” i ha apuntat que ja hi ha diversos projectes privats en el sector dels esports electrònics que aviat veuran la llum.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply