Destacat Esdeveniments Notícies Tendències

El SAGA Saló del Gaming en català ha duplicat la seva afluència en només dues edicions, i el passat cap de setmana va reunir més de 7.000 persones a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat. Des de divendres, que va ser quan el saló va obrir les seves portes, fins al diumenge, l’afluència de visitants va ser alta i constant, doblant els assistents que hi va haver en primera edició, que van ser 3.500.

La iniciativa, que vol ser el punt de trobada de les comunitats catalanoparlants vinculades al món del videojoc, va reunir 75 expositors entre empreses, clubs i centres formatius, i va servir per viure la segona edició dels Premis SAGA als videojocs en català de l’any, que enguany van coronar a Ugly, que va prendre el relleu d’Endling: Extincion Forever. A més a més, es van viure competicions de League of Legends, que com fa un any van comptar amb el Futbol Club Barcelona com a convidat especial.

En l’àmbit estrictament competitiu, LAL (Los Angeles Luckers) Pink Girona va guanyar la Copa de les Estrelles del League of Legends, una copa que va servir per presentar els millors equips de la competició oficial en català d’aquest videojoc, la competició LlOP que organitza Gamesports Electrònics. LAL Pink Girona es va imposar al Família Iogurt Girona en un partit únic, però tots dos finalistes van jugar contra l’equip de League of Legends del Futbol Club Barcelona, un equip professional de la Liga de Videojuegos Profesional.

Les activitats formatives fan augmentar els visitants
Durant els tres dies que va durar el saló, els participants han pogut visitar més de 75 expositors entre empreses de videojocs, clubs de jugadors, associacions d’esports electrònics, centres formatius i associacions. Els visitants han pogut conèixer les diferents possibilitats formatives, comprar les darreres novetats de videojocs amb versió en català, assistir a més d’una trentena de tallers i xerrades, jugar als jocs que els diferents clubs els han deixat provar, participar en concursos de disfresses o en una marató de videojocs, fer memòria amb jocs retro, descobrir el softcombat, veure batalles amb aspiradores Roomba o assistir de públic a una desena de pòdcasts. Els qui ho han volgut, a més, també han pogut jugar fins a 56 hores a una vintena de videojocs en un LAN Party habilitada totes dues nits.

SAGA, saló del gaming, s’ha allargat enguany amb un tercer dia i ha duplicat pràcticament l’espai fins a arribar als 7.000 metres quadrats. El creixement del saló ha permès fer més gran l’espai firal, incorporar una nova àrea per a pòdcasts i augmentar de manera notable les activitats formatives i de debat. D’una banda, divendres se’n van programar d’específiques per a instituts de Catalunya i Catalunya del Nord que ofereixen estudis en l’àmbit dels videojocs, i, d’altra banda, durant tot el saló s’han fet tallers, taules rodones i mentories per abordar el paper del gènere en els videojocs, els reptes per fer-los accessibles a tots els col·lectius i la manca de diversitat en les produccions. Pel que fa a les activitats formatives de divendres, hi van participar unes 2.750 persones, entre alumnes i docents. El segon concurs de Cosplay va posar la nota de color al Saló.

El concurs de Cosplay celebrat al SAGA / Plataforma
Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply