Raül Ferré al Simulador e l'ACA
ACA ESPORTS Notícies

L’esport ha canviat. L’automobilisme, també. La irrupció de la tecnologia, en especial durant la darrera dècada, i la democratització en el seu accés han fet variar gran part de les dinàmiques d’entrenament. Els nous simuladors de curses que permeten als pilots experimentar sensacions similars a les que tenen en carretera en són l’exemple més clar.

Aquest nou sistema d’entrenament, el del SIM Racing, s’ha convertit en habitual per als joves pilots de l’Automòbil Club d’Andorra. Raül Ferré, explica que “des de fa molts anys disposo d’un simulador a casa; ara també puc entrenar amb el que tenim al Centre de l’ACA. És una sort poder comptar amb aquesta tecnologia perquè ens és molt útil!”. En la mateixa línia, Edgar Montellà, un altre integrant del grup de joves pilots de l’Automòbil Club, argumenta que “el faig servir molt perquè en la nostra disciplina (les curses de muntanya) cal tenir molt clar el traçat i reconèixer el tram que ens toca per poder buscar punts on pots anar més de pressa”.

Montellà, que es va imposar en la seva categoria en la darrera ascensió a Chantada, afegeix que “jo no compto en hores el temps que puc estar en el simulador, sinó en pujades. Puc fer-ne un centenar, tranquil·lament, en cada entrenament”. Per la seva part, Raül Ferré destaca que “durant l’entrenament en el simulador, pots arriscar més perquè si piques no passa res; així puc veure si una corba la puc agafar més ràpid. A banda, que cada cop són més reals i va molt bé per poder fer el set up del cotxe i agafar tacte amb el volant”.

Els dos pilots coincideixen que la preparació mitjançant el simulador no exclou els entrenaments in situ, en el lloc de la cursa. Fan, però, que “aquests puguin ser molt més específics a l’hora de buscar detalls per rebaixar temps” ja que s’ha pogut “sentir” prèviament el traçat gràcies als dissenys personalitzats dels circuits que permet el simulador de l’ACA.

Montellà explicant les seves sensacions amb el simulador.
Montellà explicant les seves sensacions amb el simulador / ACA

La pandèmia
Els mesos de confinament del 2020 van trastocar per complet tota la preparació dels joves pilots. “Mentre vam estar confinats, cada nit passava hores al simulador que tinc a casa per no perdre tacte ni sensacions. Competia amb altres pilots i expilots i em va anar molt bé per mantenir-me actiu”, recorda Ferré que afegeix que “ja forma part de les meves rutines d’entrenament i preparació del cotxe per les curses”.

En una línia similar, Montellà explica que “va ser durant el confinament que em vaig instal·lar un simulador a casa. Em volia mantenir actiu i no perdre les sensacions”. Pel que fa a la valoració, és molt rotund en afirmar que “després de provar-lo i entrenar-hi, ara no tinc cap intenció de deixar-lo”.

SIM Racing
Aprofitant les hores de rodatge que els dona el simulador, tant Ferré com Montellà, no han descartat poder realitzar alguna cursa de SIM Racing durant la temporada i competir en el món virtual, sempre com a part de la seva preparació per les curses de muntanya que són el seu objectiu real.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply