
El Team ACA eSports farà el salt a les curses de resistència de Sim Racing aquest cap de setmana, en les 24 hores d’Spa-Francorchamps. L’equip competirà des del Sim Center d’Ordino des de dissabte al matí, en la segona de les tandes que tindrà la prova belga, que es competirà amb IRacing. Tot i que s’està acabant de perfilar l’estratègia que seguiran els 4 pilots, el que sí que està confirmat és que cadascun d’ells realitzara stints de no més de tres hores, i que treballaran en grups de dos, de tal manera que el que no estigui conduint farà les funcions d’enginyer de pista donant suport en l’elecció de pneumàtics, quantitats de combustible i estratègia a seguir. Per tal que els joves puguin competir i tenir descans, l’Automòbil Club d’Andorra ha arribat a un acord amb el CEO perquè els integrants del Team ACA eSports puguin fer ús de vestuaris i dutxes.
Aquesta cursa servirà de preparació per al gran repte que s’ha marcat l’equip, que són les 24 hores de Montmeló que es disputaran al setembre. Quant a la preparació, el psicòleg esportiu, Sergi Marçal, ha explicat que “el que farem serà treballar en dos sentits. D’una banda durant la cursa, i després entre les tandes de conducció”. En el decurs de la carrera, mantenir el nivell d’activació i la focalització en la cursa seran els punts claus per a Marsal. “Els pilots començaran a conduir amb un nivell òptim d’activació i després caldrà que tinguin eines i inputs per tal que durant les dues hores puguin mantenir-se en aquest nivell òptim. Hem de pensar que ells estan acostumats a curses de 45 minuts o una hora, i aquí hauran de fer tandes de dues”. La gestió de les emocions, especialment amb els entrebancs que puguin sorgir durant la cursa serà un altre dels fets cap dalts. “Són curses molt llargues i poden passar moltes coses. El pilots han d’estar preparats per gestionar aquestes situacions, refocalitzar-se. En això també hem estat treballant”.
Pel que fa a la tasca del psicòleg esportiu entre les tandes, Marsal ha explicat que “primer hem d’aconseguir que puguin relaxar-se i descansar, per després tornar-los a un nivell elevat d’activació quan tornin a la conducció”. En aquest lapse de 4 hores de temps, que és el que hi haurà entre un stint i un altre, la feina se centrarà en aconseguir aquesta relaxació muscular i psicològica. Aquí intervindrem diferents membres de l’staff, com pot ser la preparació física o l’optometrista”. Al cap i a la fi, en carreres d’aquesta envergadura i durada temporal, el treball complet de tot l’equip de tècnics i assessors del Team ACA eSport serà cabdal per afrontar la cursa amb garanties.

Un repte engrescador
En tot aquest nou format competitiu, qui experimentaran els canvis més importants seran els pilots. “És una passada tot el que arriba a canviar en la preparació d’una cursa de resistència com la que farem aquest cap de setmana en comparació de les que fèiem fins ara que com a molt estàvem una hora al volant” ha declarat Miquel Marques, un dels integrants del Team ACA eSports, que ha afegit que “has de pensar que en una cursa d’esprint, no utilitzem ni el 10% dels recursos que necessitarem per afrontar la d’Spa”.
Marques té clar que tota l’escuderia està davant un nou repte però que “el podem afrontar amb garanties, encara que serà dur descansar només dues hores de cada 6”. Pel que fa a la compaginació de ser pilot i després enginyer de pista, Marques ha indicat que “la preparació de l’estratègia és força diferent al que ens esperàvem. El càlcul d’aturades, el temps per volta que s’ha de dur de mitjana, els pneumàtics, les recàrregues de carburant… però estic convençut que ens en podrem sortir i que serà un bon test”.