Destacat Notícies Tendències

L’auditori del centre de congressos d’Andorra la Vella ha obert les portes aquest dimarts a la desena edició de la First Lego League 2024, organitzada per Andorra Telecom. Els guanyadors d’aquest any, concretament el col·legi Sant Ermengol, aconsegueixen el bitllet a la final de la Lego League d’Espanya que se celebrarà el pròxim 16 de març a Alacant.

Un cop s’han conegut els guanyadors, el secretari d’Estat d’Educació i Universitats, Josep Anton Bardina, ha aprofitat en el marc de la final del torneig per animar als alumnes a no abandonar la seva iniciativa i motivació en aquesta branca, “no es tracta de construir robots, sinó construir futurs brillants”, ha concretat. A més, Bardina ha aclarit que “des del ministeri d’Educació es recolza” aquest tipus d’activitat, ja que “és un espai de creativitat, innovació i noves tecnologies”. 

Finalment, el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha destacat la seva “satisfacció personal” i ha ressaltat la importància de celebrar aquest tipus d’actes, perquè aquests reptes motiven els alumnes. A més, ha explicat que arran les edicions anteriors, “hem pogut veure alguns fruits d’alguns nens que els hi ha engrescat i que han acabat fent carreres tecnològiques”. Tot i que ha subratllat la importància de la presència de participació de les noies en aquest àmbit, que acostuma a ser minoritari, i incita que es continuï en la mateixa línia.

La competició ha comptat amb la participació de noranta alumnes, distribuïts en dotze equips, representants de set centres educatius de secundària, que han demostrat les competències adquirides i el que és important en aquesta competició, que aquestes s’han assolit seguint els valors de la First Lego League: el descobriment, el treball en equip, la inclusió i la innovació, segons indiquen des d’Andorra Telecom.

La resta de premis del torneig han recaigut en l’equip STEAM de l’escola Sant Ermengol, que ha estat el guanyador del premi Joc del Robot; l’equip V-7, de l’escola andorrana de secundària d’Encamp, que s’ha endut el premi Repte Innovació; l’equip ECOSAFA de l’escola Sagrada Família, ha guanyat del premi Valors; l’equip 8 x LEGO, del col·legi Janer, ha estat guanyador del premi Disseny del Robot; l’equip STEAM ha estat el guanyador del Premi Comportament Robot i el premi al millor entrenador ha recaigut al professor de l’escola Sagrada Família, Israel Tor.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply