Destacat Ho Sabies? Notícies

Les sagues de ‘horror games’ són cada cop més habituals. D’ençà del gran èxit de títols com Resident Evil, i tot l’univers que va crear, la indústria d’aquests títols no ha parat de créixer fins a jocs més recents com ‘Callisto Protocol’ o les diferents remasteritzacions que tornen a portar als jugadors a Raccon City. No obstant això, i a diferència del que es pot arribar a pensar, els jocs de terror no són pas una cosa nova i es remunten, gairebé, a l’inici del món dels videojocs. Fora de l’actualitat, Halloween sempre és un bon moment per (re) descobrir els orígens de la temàtica.

Probablement, el primer gran joc de terror va veure la llum aviat farà 40 anys, el 1986. Es tractava de l’adaptació per Amstrad CPC 464 de la pel·lícula de terror ‘Divendres 13’ on l’assassí en sèrie de la màscara d’hoquei sobre gel, Jason Voorhees, feia de les seves per primera vegada. Amb la potència i motor gràfic que tenia l’ordinador que llegia cintes de casset, es va fer aquesta adaptació de la pel·lícula de 1980. Quan el joc acabava de carregar-se, l’altaveu de la màquina deixava anar un crit que feia salta de la cadira als jugadors dels vuitanta, sobretot, la primera vegada que aquest es carregava.

L’altre gran salt endavant dels ‘survival horror’ és, sens dubte, ‘Alone in the fark’. Avui, els seus polígons, podríem dir que no espantarien a gaire gent, però en la dècada dels 90, on els ordinadors anaven ja ben acompanyats d’unes bones targetes de so, la llum tènue o inexistent de les habitacions dels gamers, i els altaveus a tot volum feien passar pànic als jugadors. Publicat el 1992, ‘Alone in the Dark’ està ambientat en la dècada de 1920 a Louisiana i repta al jugador a escapar d’una mansió turmentada. Per avançar, cal resoldre trencaclosques mentre desterra, mata o eludeix diversos fantasmes i monstres. El jugador pot recollir i utilitzar armes, gestionar un sistema d’inventari basat en pes, i explorar un mapa parcialment no lineal. La idea i escenografia, que beu de referències literàries com Edgar Allan Poe, ha donat lloc a una sèrie de videojocs del mateix nom.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply