Enric Tarrado Vivies, president de l'ACA
ACA ESPORTS

Entrevista de l’ANA Gaming al president de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Enric Tarrado.

Què ha portat l’ACA a apostar pels e-sports?

Per a l’Automòbil Club d’Andorra és l’oportunitat d’impulsar una nova generació d’esportistes digitals, sobretot en la disciplina del Sim Racing. En aquest sentit compartim la visió de la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA), que ja fa uns anys que treballa en aquesta línia. A banda de l’oportunitat esportiva, els esports electrònics són una oportunitat per estar al costat de les noves generacions, per seguir impulsant projectes innovadors i no aturar el canvi tecnològic que ha de dur el club a ser un referent en la prestació de serveis cada cop més àgils, eficients i moderns.

Per què han escollit el CEO per instal·lar-se?

Des d’un inici, el projecte d’e-Sports de l’ACA ha estat plantejat per fases, que hem anat aconseguint en els últims mesos. Inicialment, hi havia la necessitat de trobar un espai perquè els esportistes del Programa Joves Pilots poguessin tenir l’equipament necessari i fer entrenaments amb simuladors, a l’hora de dur a terme activitat física i altres tasques vinculades al programa. El CEO reuneix tots aquests requisits i, al mateix temps, ens permet seguir avançant en les següents fases del projecte ACA ESPORTS.

A quin públic es volen dirigir?

D’una banda, tots els objectius vinculats al Programa Joves Pilots ja estan assolits, els simuladors formen part de l’entrenament de cadascun d’ells. Ara mateix, treballem en una millora de les instal·lacions per desenvolupar el que serà la primera acadèmia d’eSports a Andorra, l’ACA ESPORTS ACADEMY, centrada, en primera instància, en la disciplina del Sim Racing. En aquest sentit, estem parlant de nois i noies que tinguin inquietuds o interès pel món dels esports digitals vinculats al motor. Un cop consolidat aquest pas, ampliarem les opcions a altres e-Sports electrònics.

Confien a arribar als sectors més joves del país?

Sí, de fet ja ho estem fent. Durant l’estiu vam tenir una primera experiència de campus i la resposta va ser molt positiva. A partir d’aquí, hem avançat en els requeriments per a l’ACA ESPORTS ACADEMY amb una estructura tecnològica i esportiva absolutament professional.

Faran un equip propi?

Anem a pams. Ara mateix l’objectiu és consolidar l’acadèmia i una vegada aquest projecte estigui en marxa seguirem amb el desenvolupament de nous espais per a competicions, retransmissions, etc. Una de les nostres fites per a l’any vinent és presentar el primer equip de Sim Racing, un equip altament competitiu a escala europea. Tenim el coneixement i l’equip de professionals per desenvolupar totes les tasques al voltant d’un equip d’eSports i l’ACA ESPORTS ACADEMY serà l’àmbit formatiu perquè esportistes de qualsevol nivell i habilitat puguin arribar a competir professionalment.

En quines disciplines competiran?

En primera instància ens centrarem en el Sim Racing i posteriorment seguirem amb altres esports electrònics

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply