El GT va formar part dels Jocs Olímpics d'e-sports
ACA ESPORTS Notícies

Els esports electrònics ja han entrat a la família olímpica. Així ho va confirmar el president del Comitè Olímpic Internacional, Tomas Bach, quan va anunciar que en l’edició que es va viure aquest any a Tòquio, hi hauria una competició d’eSports com avantsala dels propis Jocs.
El COI va decidir crear 5 disciplines: beisbol, ciclisme, rem, regates nàutiques i motor. Tot i això, el Comitè Olímpic va establir les seves pròpies casuístiques: en el cas del beisbol es van obrir dues competicions, una mitjançant la clàssica PS4 i un altra amb Nintendo Switch. Pel que fa al rem, al ciclisme i la vela es van emprar sistemes de realitat virtual que obligaven a l’exercici físic amb màquines de simulació.


Gran Turismo a l’olimpisme

La competició d’eSports que va aixecar però més afeccionats va ser l’apartat de SIM Racing, que va comptar amb el popular joc de velocitat Gran TurismoTM Sport. Els circuits amb què es van trobar els competidors van ser dissenyats exclusivament per a l’esdeveniment olímpic.
La forma de joc va ser senzilla: els participants havien de fer una volta ràpida en la modalitat de contrarellotge, per tal de guanyar-se el dret a representar el seu país en la gran final. Només un selecte grup de pilots es va guanyar el dret a córrer en les finals.
El podi va estar copat per pilots provinents d’Europa. El primer títol olímpic en SIM Racing va ser per l’italià Valerio Gallo. La resta del podi va ser per Mikail Hizal d’Alemanya i Baptiste Beuvois per França, que es van situar segon i tercer respectivament, en una final que els experts van qualificar de “molt disputada” i que va servir per cloure la primera competició olímpica d’eSports.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply