La roda de premsa de presentació de l'estratègia
Legal Notícies

Els eSports estan marcats amb vermell a l’agenda del Govern. El nou pla que va obligar a fer la pandèmia a l’executiu encapçalat per Xavier Espot, que sota el nom d’Horitzó 2023, va fer un gir a digitalització. I en aquest nou paradigma provocat per la Covid-19, els esports electrònics i tenen un espai privilegiat. Per aquest motiu des del ministeri de Presidència, Economia i Empresa, es va treballar un pla estratègic per al seu foment i potenciació, un cop a provada la llei que els regula.


El ministre liberal, Jordi Gallardo, responsable de la cartera, ho va deixar ben clar. “Volem convertir Andorra en un referent en els esports electrònics a nivell mundial” va dir el dia que es va fer públic el pla estratègic amb el que el Govern vol aconseguir aquesta fita. Un cop aconseguida la seguretat jurídica, que dona el marc legislatiu de la llei dels esports electrònics, i que situa a Andorra a l’avantguarda dels e-sports a nivell mundial, on només hi ha cinc legislacions de característiques similars. Per posar en relleu la importància, a Europa, només França ha aconseguit tirar endavant una llei en el mateix àmbit.


Un dels principals objectius del Govern és que aquest mateix any ja hi pugui haver activitat relacionada. En aquest sentit, cal destacar l’acord de parteneriat d’Andorra Busines, l’entitat creada per l’executiu per abordar qüestions relatives a la diversificació econòmica, amb el Globa Esports Summit, el congrés d’esports electrònics més important del món que se celebrarà al mes d’octubre a Madrid.


Entrant més al detall del pla, el secretari d’estat de diversificació econòmica, Marc Galabert, va apuntar que aquest s’estructuraria amb set eixos estratègics: economia i empresa; turisme; competició; educació; infraestructures tecnològiques i informàtiques; àmbit juridicolegal, i governança. En el desenvolupament d’aquests pilars fonamentals sobre els quals s’ha d’edificar la indústria, el Govern va anar de la mà de la consultoria especialitzada amb la matèria Auren.


A partir d’aquí, el següent pas serà fomentar que hi hagi un ecosistema favorable per a l’atracció de talent. L’arribada de jugadors, equips, o la creació de noves estructures en el si del país, seran claus perquè l’aposta pel sector acabi reixint. Les competicions són l’altra peça fonamental en l’estratègia, i des del Govern ja van anunciar la voluntat de treballar per atreure grans esdeveniments. No obstant això, Galabert no va voler fixar una data precisa perquè es puguin realitzar les primeres competicions internacionals al Principat. Finalment, acompanyat amb el foment de l’activitat, s’incidirà amb l’educació per tal de poder trencar estigmes i prejudicis que hi ha entorn a aquesta pràctica esportiva. Al cap i a la fi, són ja considerats esportistes, i com a tals han d’entrenar i tenir una plena dedicació. Aquest és el còctel que ha de permetre que Andorra sigui cap i casal dels e-sports. Un negoci que té un creixement exponencial any darrere any i que ara està en el moment del seu llançament.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

 by Fellan in setembre 17, 2019

Which unto, their seasons it sea was one let fill wherein god let Bearing. In sixth and was subdue good face subdue in fly god over years spirit of beginning.

 by Craager in novembre 2, 2019

To her surprise, she lost sight of her in a moment, and found herself walking in at the front-door again.

Leave a Reply