ACA ESPORTS Notícies Sim Racing Tendències

La delegació andorrana que prendrà part en els Motor Sport Games de la FIA, la prova més important del panorama mundial del Sim Racing, sota el paraigua de la Federació Internacional d’Automobilisme, ja es troba a Marsella, ciutat on es disputaran els campionats. Ahir, en el centre neuràlgic dels Motor Sport Games es va produir la cerimònia inaugural, on van desfilar Kike Pisco amb la bandera andorrana, juntament amb el seu company Helder Cerqueira.

El debut serà avui, quan faltin 20 minuts per la una del migdia, i es podrà seguir en directe en aquest enllaç. Pisco, que prendrà part en l’eSports Fanatec Cup, amb un Porsche preparat especialment per l’ocasió, haurà de finalitzar entre els 10 millors de la seva sèrie per tal de poder accedir a la següent fase. Cal recordar que les curses es disputen en el format una hora + una volta, amb el que els pilots han de mantenir la tensió en tot moment.

Pisco provant el simulador amb el que competirà en unes hores / ACA

El centre neuràlgic del Sim Racing
A banda de la disciplina on competirà el pilot de l’ACA eSports, la FIA ha creat un total de 16 categories entre les diferents opcions que ofereix el Sim Racing. Així doncs, la flor i nata de la competició es donarà cita aquests dies a Marsella per rebre la copa que acrediti com a millor pilot del món virtual. Allí si trobaran des de pilots que només han competit en Sim Racing com altres que ho fan habitualment entre terra i asfalt, amb el que és una demostració que la línia que separa ambdues competicions cada cop és més petita.

En el discurs inaugura, el vicepresident esportiu de la Federació Internacional d’Automobilisme, Robert Reid, va explicar que “(la FIA) som abans de res una federació de clubs membres. Ens hem posat en un manifest de capacitació regional i els clubs esportius són molt importants per a nosaltres. Veure a molts d’ells aquí, no sols als clubs europeus representats, sinó a tots els del món, és fantàstic” i ha afegit que “ens vam comprometre a participar en l’esport de doble motor, per la qual cosa les bases són molt importants per a nosaltres. El fet que hi hagi nacions que hagin arribat fins i tot amb un competidor és brillant”.

Tot seguit va prendre la paraula l’expilot de Fórmula 1 i actual president de la comissió de pilots de la FIA el brasiler Felipe Massa, que va comentar que “en primer lloc, em complau veure una llista d’entrada tan rica i diversa per a la segona edició dels Jocs de la FIA Motorsport. Com a pilots, no tenim moltes oportunitats de competir en nom del nostre país. Vaig tenir la sort de fer-ho en la meva carrera i tinc records afectuosos i duradors d’aquella època! Desitjo a tots vostès que gaudeixin d’aquesta increïble oportunitat. Per descomptat, el meu cor batega per al Brasil i jo els animaré! Però desitjo la millor de les sorts a tots els pilots”.

Tots els participants en els Motor Sport Games de la FIA / ACA
Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply