Un pilot durant el campionat de GT
ACA ESPORTS Notícies

L’evolució forma part de les disciplines esportives i la irrupció del SIM Racing va obligar al panorama automobilístic mundial a repensar tot allò que s’estava fent. La fal·lera dels pilots virtuals anava més enllà d’un simple joc, i és que mica en mica la professionalització d’aquests, començant pels volants, pedals, guants o cockpits que tenen, ha fet créixer exponencialment l’afició per les curses virtuals.

En aquest nou context, la Federació Internacional d’Automobilisme, la FIA, no es podia quedar pas endarrere i va apostar de manera ferma per traslladar al món de les pantalles el que ja organitzava en el món real. Una de les primeres competicions en rebre l’empara de la Federació Internacional va ser la Fórmula 1, que ja al 2019 va viure la seva primera temporada de SIM Racing organitzada sota els mateixos preceptes que la competició on competeixen Leclerq, Hamilton i companyia.

L’aparició de la pandèmia

L’arribada de la pandèmia va fer canviar tot el context. La impossibilitat d’entrenar, de disputar curses amb normalitat i, en definitiva, el canvi de vida que ha provocat el coronavirus ha fet accelerar la ja imparable irrupció del SIM Racing. I als pilots professionals de les escuderies virtuals se’ls han sumat, en més d’una ocasió, les estrelles de la Fórmula 1 o ex pilots com David Coulthard.

L’aposta de la FIA, però, no es queda aquí i davant de l’èxit obtingut amb el campionat virtual de Fórmula 1, l’ens que regeix els designis de l’automobilisme mundial va decidir anar obrint diferents disciplines. Ral·li, campionat de turismes… són algunes de les noves modalitats en què els pilots de SIM Racing han pogut competir al llarg d’aquest any.

El representant de Turquia a punt per entrar en acció
El representant de Turquia a punt per entrar en acció / FIA

Gran Turismo, el més veterà

Una de les primeres competicions que la FIA va organitzar, ja al 2018, va ser el Gran Turismo FIA Championship. El popular simulador d’automobilisme va servir de plataforma per tal de donar el tret de sortida en les competicions de SIM Racing. Posteriorment, la Federació Internacional va adoptar altres simuladors com R2Factor per tal d’avançar en les diferents competicions que organitza.

Seguint l’estela de la Federació Internacional, alguns dels ens federatius de cada país van fer el mateix pas i van començar a organitzar campionats nacionals que serveixen, a la vegada, per classificar-se per als esdeveniments internacionals així com per designar els campions de cada país. Sigui amb turisme, fórmula 1, o cotxes de ral·li, és evident que les competicions de SIM Racing han arribat per quedar-se i la FIA ho sap.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply