Legal Notícies Tendències

Andorra s’ha dotat, finalment, d’una llei per regular els actius digitals. El Consell General, en la sessió plenària del passat 30 de juny va aprovar la Llei dels Actius digitals, que ha de servir per dotar d’un marc legal a les empreses i entitats que vulguin treballar amb aquestes noves tecnologies i inversions. Malgrat l’escepticisme inicial amb la que el país va rebre el text legislatiu, amb el pas dels dies s’han començat a veure les diferents oportunitats que oferirà la nova regulació i els llocs de treball qualificats que es crearan. “Estem segurs que el fet de comptar amb una regulació clara, que estableix el què es pot fer i què no, ens ajudarà a poder desenvolupar tot l’ecosistema necessari entorn als actius digitals i tornar-nos a situar com a un país punter” ha dit la presidenta i fundadora de l’Associació Andblockchain, Marta Ambor.

La custòdia dels actius digitals que la llei fa recaure en la banca tradicional, en serà un exemple. Precisament, aquests nous especialistes en realitzar aquesta custodia i les transaccions que se’n puguin fer, obre la porta a comptar amb especialistes perfectament formats en la matèria i també en blockchain, la tecnologia amb la que es realitzen aquest tipus d’operacions. A més a més, i en la mateixa línia, l’Autoritat Financera d’Andorra caldrà que evolucioni en la mateixa direcció i contractin i/o formin especialistes en poder fer el control i el seguiment d’aquestes operacions. Concretament, per vetllar per a les transaccions es crea la figura del veedor, que seran els especialistes de l’AFA en tenir cura que les operacions que es realitzin segueixin la normativa. Aquest fet generarà control i confiança en el sector al Principat, i allunyarà l’aparició de cryptobros.

Per l’àmbit privat també s’obre un nou ventall d’oportunitats. Malgrat que una part del sector apostava per una regulació més laxa i que es desenvolupés per via reglamentària, més que no pas per un text legislatiu d’aquestes característiques, el que sí que garanteix és el fet que es puguin iniciar aquestes operacions amb actius digitals de manera segura. Amb això, un dels canvis de paradigma més important és les vies de finançament que poden aconseguir les empreses. La tokenització mitjançant els actius és una nova manera d’aconseguir finançament, més enllà dels préstecs habituals, fet que permetrà una diversificació de les fonts per obtenir recursos i fins i tot, alliberarà una part d’actius convencionals de la banca. Aquests fets obligarà tant a importar com formar talent, especialment en professionals liberals com poden ser els economistes i els advocats, pels qui el coneixement de la llei i el domini de la tecnologia blockchain i de la gestió d’actius digitals els obra unes grans perspectives per avançar-se a tot el que acabarà passant.

Europa es posa les piles
Tot el continent europeu està avançant cap a la regulació de l’economia digital. I no només la Unió Europea sinó que també Gran Bretanya hi està treballant. Si tot segueix el calendari previst, la cambra dels Lords, passarà en una segona revisió del parlament el 7 de setembre i després hi ha el procés de votació per tal que es puguin emetre factures mitjançant stable coin, en una mesura per reduir la despesa del país. En una línia similar la UE està treballant en l’euro digital. L’economia 3.0 avança i el Principat no pot no pujar-se en aquest tren.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply