Detall del nou E-football
Notícies

La tendència en els videojocs està canviant de manera accelerada. Les partides en xarxa i, especialment, la irrupció dels e-Sports estan provocant que hi hagi un canvi de comportament entre els jugadors. Un d’aquests principals canvis és el de la compra del software amb què jugar. La irrupció de les videoconsoles de l’anterior generació, com la PS4, ja van obrir la porta de bat a bat a la compra en línia i a no necessitar els jocs físicament,  tal com passava ja en els ordinadors.

No obstant això, el moment actual que vivim, on pràcticament tot és al núvol o a la memòria interna, està experimentant una giragonsa més i aquesta és el salt que han fet els jocs en la modalitat free-to-play, o el que és el mateix, que són gratis sobre el paper. De molts d’aquests programes viuen les principals competicions de eSports a nivell mundial. Parlem del League of Legends, el Fortnite o el Clash Royale. Cal recordar però, que aquests jocs sí que ofereixen la possibilitat de fer micropagaments un cop instal·lats per aconseguir ítems exclusius.

Però la notícia de finals de juliol de la desaparició del Pro Evolution Soccer, el gran competidor del FIFA, per passar a convertir-se en un joc gratuït sota el nom d’eFootball, porta aquesta modalitat a un altre nivell. Estem parlant que Konami va decidir deixar de vendre una de els seves franquícies estrella i que, per etapes, es va imposar a la d’EA Sports per oferir un joc que serà totalment gratuït.

La firma nipona ja ha anunciat que crearà lligues virtuals i que té la mirada posada sobre les competicions internacionals de eSports. Consideren que, oferint un producte gratuït, podran captar l’atenció del públic perquè almenys provi el seu joc; creuen que amb la qualitat que oferiran, el públic es fidelitzarà. Un canvi estratègic interessant i arriscat per una de les marques històriques de videojocs i que compta amb els avals del Barça, la Juventus, el Bayern de Munich, el Manchester United, River Plate, el Sao Paulo o el Flamengo.

En el mateix sentit, va començar a circular el rumor que EA Sports s’estaria plantejant fer el mateix amb el FIFA de cara a la versió del 2023. És evident que els resultats que obtingui l’hereu del PES influiran en la decisió final d’Electronic Arts.

L’inici de la resolució el veurem en poc més d’un mes. 

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply