Destacat Legal Notícies Tendències

La vaga d’actors i guionistes de Hollywood, que va començar el passat dos de maig i que fa més de quatre mesos que dura, ha trucat a la porta del sector dels videojocs. Així doncs, els principals sindicats que van iniciar l’actual conflicte laboral, WGA i SAG-AFTRA, volen fer un pas més enllà i el darrer ha engegat una votació interna per veure si els actors de doblatge dels videojocs també volen sumar-se a la protesta. El 26 de setembre és una data clau, pel que fa al sector dels videojocs, doncs les grans companyies com Activision, EA, Epic Games, Insomniac Games, Take 2 i WB iniciaran la negociació per evitar l’aturada laboral indefinida.

En el centre del conflicte hi ha dos pilars bàsics: una millora de les condicions laborals basada en compliment dels descansos o un repartiment dels beneficis més equitatiu, i l’altre és la limitació de la intel·ligència artificial en els processos de creació per tal que no es pugui valdre de treballs fets, o s’empri per substituir el personal humà, ja sigui en l’elaboració de ficcions guionitzades o també substituint actors, en aparença i veu en les produccions cinematogràfiques.

“Tots volem un contracte just que reflecteixi les importants contribucions dels artistes representats per SAG-AFTRA en una indústria que ofereix entreteniment de classe mundial a milers de milions de jugadors a tot el món. Estem negociant de bona fe i esperem arribar a un acord mútuament beneficiós al més aviat possible”, va dir la portaveu dels productors de videojocs, Audrey Cooling, en una entrevista a Insider Gaming. Sobre la taula, demandes concretes per al sector com és un augment de salari de l’11% i protecció contra la intel·ligència artificial, el desenvolupament de la qual ja està afectant el sector de l’entreteniment.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply