Legal Notícies Tendències

Andorra serà l’escenari, el proper mes de maig, d’un dels esdeveniments d’eSports no professional de més rellevància en el panorama internacional, l’eSport City Fest by DreamHack. Avui s’ha realitzat la presentació de l’esdeveniment, que consistirà en dues parts: un festival de cultura gamer i la competició pròpiament dita. Aquest esdeveniment és fruit de l’acord entre Andorra Business i l’empresa Encom, responsable de DreamHack España. Al llarg del cap de setmana del 20 i 21 de maig, s’espera que fins a 6.000 persones puguin participar en els diferents esdeveniments.

Per aquest motiu, han comparegut el ministre de la Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, així com el CEO de la companyia, Arturo Castellón, la directora d’Andorra Business, Judith Hidalgo i el responsable de màrqueting d’Encom, Óscar Yáñez. En la presentació hi havia diferents persones vinculades al sector com el CEO de Team Queso, Álvaro González, el responsable de projecte de l’ACA eSports, Toti Sasplugas, el director de la LVA, Manel Guerrero, o el creador de Motor Match i president de l’Associació Andorrana d’Esports Electrònics, Sergi Segado.

“Aquest és el primer projecte dels esports electrònics i té tots els elements per ser un projecte d’èxit” ha dit Gallardo, que ha recordat que la idea va començar a cuinar-se en el DreamHack de València. El ministre ha reconegut que hi ha hagut “altres projectes, pot ser de més envergadura i que portarien molta gent, però que no ajudarien a créixer ni el sector ni l’ecosistema”. “No només tenim una llei, ja que no som els únics, però també tenim un pla estratègic que ens permet atreure els integrants del sector”. El ministre ha repassat les diferents verticals del pla estratègic com per exemple els vessants tant competitiu com educatiu, així com altres de més tradicionals com el turisme o l’emprenedoria.

Pas previ al professionalisme
Per la seva part, Hidalgo ha apuntat que “és la primera vegada que hi haurà una competició plenament estructurada amb equips tant del país com de baix” i ha afegit que “treballarem la part educativa, mitjançant píndoles i xerrades, que puguin servir per donar a conèixer les diferents professions que es vinculen amb el sector”. Quant a l’organització, la competició s’organitzarà des d’Encom, però es comptarà amb el parteneriat de What You Play, l’empresa responsable de la LVA.

“Dream Hack és el circuit mundial més gran del món” ha explicat Yáñez, que ha recordat que la competició ja està a Alemanya, Japó, Estats Units o España, i que ara també estarà a Andorra. La piràmide escalable s’inicia precisament en l’eSport City League, una de les competicions amateurs més importants de la Península Ibèrica, per poder progressar a la City Fest i, finalment estar en els esdeveniments DreamHack, que sí que són plenament professionals.

Pel que fa al funcionament, l’eSports City League és la competició online prèvia a l’eSport City Fest, que serà presencial i que aglutinarà els millors equips per fer unes finals en els diferents esports electrònics. A partir d’aquí, els triomfadors tindran l’oportunitat de representar el país en la DreamHack de València, que serà al mes de juliol.

Tres clàssics i un nouvingut
Els jocs escollits coincideixen amb els de la Lliga de Videojocs Andorrana. En aquest sentit doncs, els participants podran escollir el Clash Royale, el Rocket League, el Fortnite i el Marvel Snap. Les finals del 20 i 21 de maig acolliran també un campionat, in situ, del videojoc oficial de Fórmula 1, cobrint d’aquesta manera també el vessant del Sim Racing. Fora de campionat hi haurà també un torneig de Valorant i de League of Legends.

La cultura gamer
L’eSports City Fest, però anirà molt més enllà i tindrà un espectacular concert de la pianista Elesky, ambaixadora de DreamHack i famosa a les xarxes socials per fer versions de les bandes sonores dels videojocs més populars. Acompanyat de batalles de galls, food trucks i altres sorpreses que serviran per donar més rellevància al que es coneix com a Cultura Gamer, més enllà dels esports electrònics. “Aquest és un sector que canvia molt. És present, però sobretot futur. I Andorra ens ha sorprès molt perquè sembla nadiu d’aquest món” ha dit Castellón que ha apuntat que “tenim un repte de portar la resta del sector al país i connectar encara més el país al món”.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply