Notícies Sense categoria

Arriba el primer joc de taula sobre llengua en català, en format trivial i amb l’objectiu de valorar la diversitat lingüística, Llengut.

Creat pels traductors Andreu Monfà Banyeres i Patrícia Ortin Prades, el trivial va partir d’una idea molt clara: fomentar l’ús del català. Aviat, l’Associació Catalannets, qui treballen per normalitzar l’ús de la llengua catalana a xarxes socials, va impulsar la iniciativa. La paraula “Llengut”, diuen, descriu a algú que té molta llengua.

Sabíeu que l’idioma islandès té fins a 16 sons vocàlics? Coneixíeu l’origen de la paraula treballar, que ve de l’italià i significa ‘turmentar’? I que al Pallars els enamorats es fan potxons i no petons?

Aquestes són algunes de les més de 1.200 preguntes que conformen el joc de les llengües que ja és pioner a Catalunya.

Un projecte que alhora, és una aposta pels jocs de taula, modalitat que va tornar al seu auge en vendes a Espanya durant la pandèmia de la Covid-19 i on predomina el castellà. A més, aquesta iniciativa compta amb una campanya de divulgació a xarxes socials, una manera d’adaptar-se al món digital i poder arribar a tothom qui tingui interès en les llengües.

Disposa d’un format similar al del famós Trivial Pursuit: preguntes que es divideixen en sis categories i inclouen qüestions relacionades amb aspectes com l’etimologia, les curiositats gramaticals i lèxiques, l’ortografia i els ‘falsos amics’, entre molts d’altres.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply