Destacat Esdeveniments Notícies Tendències

El Mobile World Congres 2023 va aixecar ahir el teló, en la que molts dels assistents qualificaven com la primera autèntica edició post pandèmia i que espera recuperar la xifra de visitants del 2019. Tots els pavellons de la Fira de Barcelona ubicada a Gran Via – Hospitalet de Llobregat estaven farcits de les últimes novetats tecnològiques, els ginys més moderns i, sobretot, inversors i start ups que buscaven fer el link per començar, qui sap, un camí d’èxit conjuntament.

El lema d’aquesta edició era ‘Velocity’ fent clara referència al desplegament de tecnologies d’encara més alta velocitat, de 5G en endavant i intentar limitar al màxim la latència; és a dir, el temps que es triga des de que es dona una ordre fins que aquesta s’executa en qualsevol part del món via internet. Quelcom que és essencial perquè alguns dels altres conceptes que flotaven en l’ambient com són el metavers i especialment l’internet dels sentits, puguin funcionar a ple rendiment. Sense oblidar la capa de seguretat de tot plegat, el blockchain.

Precisament, en l’estan de la Mobile World Capital, en el pavelló 6 de MWC, durant la matinal d’ahir, el blockchain va tenir un paper preponderant. De la mà del Mobile World Capital i la seva directora d’estratègia, Montse Guàrdia, i conjuntament amb Andblockchain, es van organitzar fins a tres taules de debat on es va posar de rellevància la importància que pot tenir la tecnologia de la cadena de blocs en construir tot aquest nou ecosistema digital, sota el nom ‘Blockchain first & fast top voices’. És a dir, en donar, com diuen els experts, capes de seguretat, de manera descentralitzada, a tot el que passi en el metavers, perquè tal com va dir la presidenta de l’entitat andorrana, Marta Ambor “sense blockchain, no hi ha metavers”.

Guàrdia i Ambor presentant la matinal de blockchain / Andblockchain

El foc es va obrir amb les mateixes Guàrdia i Ambor, acompanyades dels empresaris Xavier Simó i Santi Casas, així com del periodista d’aquesta casa, Eduard Piera, que van desenvolupar el tema “perquè el blockchain?”. Acte seguit hi va haver la primera taula rodona sobre la legalitat i la identitat digital, que va comptar amb els experts Quim Matinero (bufet Roca Junyent), el doctor en dret i redactor de les lleis andorranes d’actius digitals Ignacio Alamillo, l’empresari Isamel Arribas i l’experta Vanessa Jiménez. El següent torn va ser el dels empresaris on el director estratègic de Team Heretics Diego Soro, la CEO de Nash21, Gabriela Romero, l’inversor en start ups Eneko Knörr i la professora Lluïsa Marsal, van aportar el punt de vista més pràctic de la tecnologia.

Diego Soro i Eneko Knörr durant la taula empresarial / Andblockchain

La matinal es va cloure amb la taula de divulgació, on ANA Gaming hi vam estar presents i que va servir per reflexionar sobre com informar sobre aquesta tecnologia. Hi van prendre part la directora del Centre Blockchain de Catalunya, Clàudia Casas, el CEO del Block World Tour, Fernando Molina, la directora de màster en Operacions Management i consultora del CB Cat, Mar Menses i el professional de les TIC i CEO de Byevolution, Ramón Cano, que moderats per Piera van aportar el punt de vista i la necessitat de trencar mites i estereotips que vinculen la tecnologia amb determinats usos que, de moment, no tenen reconeixement social, com són l’ús de criptomonedes i que deixen al calaix infinitat d’altres usos pràctics que té la tecnologia per pur desconeixement.

El CEO del BWT, Fernando Molina, durant el taula de divulgació / Andblockchain

Presència andorrana al 4YFN
Un any més, Andorra Business va fer de paraigua perquè diferents start ups del país poguessin tenir visibilitat en un escenari de primer ordre mundial. Enguany, un total de 8 empreses acompanyaven l’agència de promoció econòmica del Govern. Projectes cada cop més consolidats com l’equip d’eSports basat en el Sim Racing de l’Automòbil Club d’Andorra, o d’altres d’emergents com Motor Match by Job And Play o el videojoc amb tecnologia blockchain Titan Legends desenvolupat per Lit Lab Games (els tres van estar presents al SAGA) compartien espai amb altres propostes com Agile Compass, Zeno Quantum, Airnex, Ship-Quik o Alpine Securit.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply