El logotip de Discord.
Tendències

Tot i que Discord pot semblar una aplicació aparentment recent, el cert és que es tracta d’una plataforma que va presentar la seva versió inicial a mitjans de maig del 2015 i que a finals del 2017 ja acumulava més de 87 milions d’usuaris. Senzillament, es tracta d’un canal de comunicació que permet crear servidors de xat amb els quals aficionats d’una mateixa temàtica poden reunir-se per parlar en comunitat.

Inicialment, Discord va estar concebut com una eina que et permetia connectar-te amb altres gamers que tenen els mateixos gustos que els teus, podent utilitzar l’aplicació per organitzar partides, comentar novetats, conèixer gent, crear equips o coordinar una estratègia en viu mentre es juga una partida a un determinat joc. Malgrat que en un principi aquesta plataforma era molt utilitzada pels gamers, actualment es poden trobar usuaris amb gustos de tota mena.

Una de les facilitats de Discord és que et permet accedir des de la seva pàgina oficial, sigui mitjançant el navegador o a través d’alguna de les seves versions per a Windows, Mac o Linux, així com a través dels telèfons mòbils, des d’on també és possible descarregar l’app tant en sistemes Android com iOS. A banda del canal de comunicació tradicional, Discord també ofereix altres funcionalitats com xats de veu, text i videoconferències.

Dins de l’aplicació, les comunitats s’agrupen en servidors, permetent crear diferents sales i canals entre els quals es reparteixen els usuaris que hi accedeixen. Els canals poden ser públics o privats, tot i que aquests darrers requereixen l’enviament previ d’una invitació.

Una de les principals característiques de Discord és que inclou algunes de les millors funcionalitats d’altres aplicacions, però les implementa amb major eficàcia. Un gran punt a favor, i per tant, el motiu pel qual molts gamers ja fa anys que utilitzen aquesta plataforma, és que les trucades de veu compten amb una baixa latència. Això vol dir que el consum de connexió és gairebé inexistent, per la qual cosa no es veu empitjorada l’experiència de joc mentre parles.

A més a més, cal destacar que Discord compta amb la seva pròpia botiga, a través de la qual els jugadors poden trobar continguts exclusius.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply