El simulador del CTO
ACA ESPORTS Notícies

Ser un pilot de cotxes professional. Aquest és un somni que han tingut molts infants fins passada l’adolescència i que, per A o per B, no han pogut mai arribar a concretar. Ni tan sols acostar-se a aquella sensació de velocitat a l’hora de pilotar un Indy Car o sentir l’adrenalina de les proves més complicades d’un ral·li.

La irrupció del SIM Racing podem afirmar que ha canviat aquest paradigma. Des del món virtual cada cop és més “fàcil” poder posar-se al volant d’un Fórmula 1. I no com s’havia fet sempre, amb el clàssic comandament de la PS4 i la Xbox o les tecles d’un ordinador. L’avenç de la tecnologia i la millora dels cockpits fan que avui en dia es pugui tenir volant, seient i pedals d’un autèntic bòlid al saló de casa.

I per descomptat, la varietat. Amb els mateixos perifèrics pots tenir les sensacions d’estar muntat en un bòlid de Fórmula 1, d’aquí passar a realitzar curses ovals a la Indy Car o agafar un dels espectaculars vehicles de la Nascar.

No obstant això, l’evolució no acaba aquí. L’auge del SIM Racing ha provocat l’aparició d’empreses especialitzades en la creació de circuits i disciplines com les curses de muntanya ja es poden jugar gràcies aquests editors i simuladors com Assetto Corsa. En aquest cas, existeix ja el campionat d’Espanya de curses de muntanya amb SIM Racing, que és una alternativa més a les grans competicions com el mundial de Formula 1, o bé les Gran Turismo FIA Championship.

Un ventall de competicions

Sigui com sigui, entre les competicions oficials organitzades per la FIA o els ens federatius que la integren, o bé aquelles competicions més random però igualment atractives, provoquen que els pilots de SIM Racing puguin demostrar les seves habilitats a través d’un ventall molt interessant de vehicles i modalitats. Perquè igual que en el món real, i excepte si ets un autèntic geni, que siguis el millor al Circuit de Bahrein, no et garanteix que et facis amb les 500 milles d’Indianapolis.

Això sí, per provar-ho, només necessites muntar el teu cockpit i instal·lar algun dels simuladors estrella del moment com Assetto Corsa, R2Factor o IRacing. La resta dependrà de la teva habilitat, però no només al volant sinó que també necessitaràs habilitat en la posada a punt del vehicle i molt de compte amb les condicions climatològiques. Arribats a aquest punt, estàs preparat per posar-te al volant i demostrar quin sim racer ets?

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply