El General Manager de Movistar Riders, Resett / MR
Destacat Equips FIFA

Els eSports segueixen creixent i els equips ja van preparant la propera temporada. És el cas de Movistar Riders, un dels més antics i més populars del món del gaming. Renovació dels jugadors, nous fitxatges i veure quin serà el joc que caldrà potenciar la nova temporada. Com passa amb el futbol, els secretaris tècnics dels eSports treballen a marxes forçades. És el cas de Luis Filgueira, conegut popularment com a Resett que és el General Manager de Movistar Riders. Parlem amb ell per prendre la temperatura dels esports electrònics i per veure en quines novetats treball l’equip.

En quin punt està ara Movistar Riders?
Estem tancant les temporades i fent una valoració general de l’any. De com ha afectat la pandèmia de l’arribada de nous jocs com el Valorant. A línies generals estem contents amb els resultats que hem tingut tant en FIFA com en LoL. Som optimistes de cara al 2022 i pensem que podem fer un pas més en alguna de els disciplines en les que ja treballem i, perquè no, incorporar-ne d’altres.

Parlem del FIFA. Es va tornar a suspendre el mundial…
Va ser un moment molt dur, perquè fins després de classificar-nos no vam saber que es cancel·laria. Per l’Andoni, després de  no poder disputar els dos darrers mundials va ser un cop molt dur. Viure tota la classificació va ser intensa, i és una putada molt gran per a ell i per a tot el club, perquè és un hit que tenim apuntat. Motives al jugador dient que l’any vinent continuem amb ell a mort i posarem tot el que tenim i arribar a complir aquest somni. I ara s’ha de reconvertir aquesta frustració en motivació un altre cop.

Creu que aquesta cancel·lació té impacte en el club?
Té més impacte a nivell de patrocinadors. Ja entren premis amb el jugador, però a nivell de patrocinis sí que es nota. Al teu patrocinador li dius on tindràs impacte, et classifiques entre els 16 millors i t’ho treure, és un lloc menys on exposar i llavors és comprensible per la pandèmia i no és a causa d’una mala gestió i és comprensible. A nivell econòmic no és tant important el que puguis guanyar.

El nou fitxatge de Movistar Riders per a l’equip de FIFA, el portugués Tuga.

Com encaren el mercat de fitxatges?
La sortida de Zidane, que ha estat un any amb nosaltres, i era el moment de separar-nos i buscar un altre perfil de jugador. L’Andoni acabava contracte i hem arribat a un acord per renovar-lo i hem firmat a Tuga, que és un jugador que ha de ser important.

Parlem del LoL. Com valora la temporada?
Pintava molt bé! Vam guanyar la fase regular, però vam caure la semifinal contra Giants. Ells venien de ser 5/6 i no partien com a favorits, però als play off han estat espectaculars. però malgrat tot, que crec que ha sigut un bon any després de canviar el roster complet. Ens donem molt bona nota, al 22 acabarem de fer l’equip i quallar  ho tot i un mal dia on no ens van sortir les coses, i no és el resultat que es mereixen els resultats.

Pensen ampliar l’equip amb el Valorant?
Aquest any l’hem fet anar de tempteig i el model competitiu era complicat, perquè no hi ha una lliga regular, perquè t’exposa molt i no tens una presència regular, i és la clau, que hi hagi aquesta competició. Serà una dels jocs del curt termini a l’altura del Counter Strike o del LoL, però necessitem que hi hagi aquesta estabilitat competitiva, una exposició regular, i quan això passi ens tirarem de cap per un equip competitiu. Ara estem coneixent com funciona el mercat, i si algun dels jugadors ja pot donar el salt. Podríem dir que estem en mode especulació, veient el talent jove tant internacional com nacional.

Considera doncs que és un eSport de futur.
Sens dubte! El Valorant és l’únic clar que té opcions al 2022. però veurem. Nosaltres continuarem lluitant per ser els millor de CS, amb aspiracions europees, amb la formació de talent, sent un equip top al FIFA, i lluitant a Europea amb el LoL. El que si que et puc dir que, si no és amb el Valorant, no entrarem en cap altre joc com Apex o Rocket League. No ho tenim plantejat.

Expliqui’ns això de la formació de talent.
Parlem de l’acadèmia de Movistar Riders. És un dels projectes que més il·lusió ens fa i és un dels pilars del club. Al LoL, és on més implantat ho tenim i podem dir que la nostra acadèmia és una de les millors d’Espanya. Un dels nostres jugadors ha sigut campió d’Europa amb Mad Lions. Formem talent espanyol per donar-los les oportunitats i a vegades han de marxar fora, perquè tenim un sostre pel sistema de franquícies que hi ha a les competicions europees de League of Legends. I aquest és un projecte que volem continuar fent créixer.

És molt costós adquirir una d’aquestes franquícies?
Quan es va obrir, vam ser un dels clubs acceptats però vam haver de rebutjar per l’alt cost que tenia. Per que et facis una idea, ara s’ha produït la venda de la plaça del Shalke 04 per 26 milions de dòlars. I la única manera d’entrar és comprant una plaça que algú que està dins la vengui o que Riot faci una apliació. A partir d’aquí cal presentar un projecte esportiu, desenvolupar-lo i pagar molts diners. Tot això és molt complicat, però pensa que el nostre CEO és Fernando Piquer i ell és capaç de tot.

Vostè, amb tota la feina que té com a General Manager, ja te temps de fer alguna partida?
Porto més i mig sense jugar, els que treballem aquí som aficionats i sempre trobem una estona per jugar unes partides, on estem en totes les fases finals i és inviable descansar i desconnectar sempre s’ha de jugar una estona en el que abans era el nostre hobby i també cal gaudir.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply