Ho Sabies? Notícies Tendències

Cada 29 d’agost, des de fa uns quants anys, se celebra el Dia Internacional del Videojoc o del gamer. La iniciativa de buscar un dia internacional per als fans dels jocs electrònics va necessitar d’un impulsor. Bé, en aquest cas de tres, les revistes especialitzades Hobby Consolas, Play Mania i PC Mania, que allà pel llunyà 2008 es van consagrar a buscar i aconseguir que els gamers tinguessin el seu dia al calendari. Finalment, la data escollida va ser el 29 d’agost, i des d’aleshores, es considera aquest dia com a “sagrat” en el sector.

Aquest dia se celebra a tot el món? La resposta és que no. Com és evident, la influència de la data escollida per tres publicacions espanyoles té incidència a Espanya, i ha anat estenent-se pel mercat llatí. No obstant això, els Estats Units tenen fixat el 12 de setembre com a Dia Mundial del Videojoc, i en altres països no se sent parlar ni de l’un ni de l’altre.

El que és realment important és que hi hagi un, o varis, dies mundials en el sector, atès que aquest fet demostra l’interès i la bona salut que té. I des de la dècada dels 50, on alguns fixen amb Josef Kates i el seu Bertie que jugava al tres en ratlla electrònic, fins avui, amb els jocs de nova generació, la munió de jugadors no ha parat de créixer fins al punt de ser avui en dia una de les indústries de l’entreteniment més rellevants del món.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply