Destacat Notícies Streaming Tendències

L’anunci del Govern sobre l’obligatorietat d’haver d’aprendre català per a renovar els permisos de residència ha agafat, tant dins com fora de les fronteres, a tothom amb el pas canviat. Per més que sigui un nivell menys que bàsic, es parla que serà inferior a l’A2, la mesura, com tot el que afecta a la llengua catalana ha aixecat polseguera. Més, si es té en compte que en el darrer lustre Andorra ha estat el destí d’alguns dels creadors de contingut més importants, però de parla hispana.

Dos dels més grans, TheGrefg i el Rubius, no se n’han pogut estar de comentar la nova mesura del Govern de Xavier Espot. I, a diferència del que esperava tothom, que era una estripada en re major contra l’executiu, els dos s’han mostrat força receptius. “A mi si no m’obliguen a fer una cosa, no la faig. Ara hauré d’aprendre català, i la veritat és que em motiva aprendre una llengua nova” ha dit el Rubius. TheGrefg no va ser tan contundent, però va apuntar, això sí entre somriures, la possibilitat de fer directes o el curs de català a través dels seus streams.

En cap cas, ningú es planteja marxar del país, ja que, com diu David Cánovas “dificulta força més portar els 50.000 euros de dipòsit que no pas tenir un nivell bàsic de català, que és la llengua oficial del país”. Amb sis i tres anys al país respectivament, TheGrefg i el Rubius parlen i entenen més català del que han ensenyat. I és que, com deia aquella mítica campanya de foment de la llengua catalana impulsada en la dècada dels 90 del segle passat per part de la Generalitat de Catalunya, “el català és fàcil; parla’l”.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply