Destacat Esdeveniments Notícies Tendències

El videojoc Ugly, de l’estudi barceloní Team Ugly, es va endur el Premi del videojoc en català de l’any en el SAGA Saló del Gaming en Català celebrat el passat cap de setmana; cal tenir en compte que era el joc que acumulava més nominacions i això va facilitar que s’emportés el premi en dues categories més: el del videojoc en català de millor jugabilitat i el del videojoc en català de millor art visual. Ugly, és un joc de plataformes reflexiu, en el qual el jugador explora els racons desolats de la ment d’un noble turmentat mentre esbrina tots els secrets d’un palau en què res és el que sembla i s’intercanvia amb el seu reflex per resoldre trencaclosques.

El Premi a la millor narrativa d’un videojoc en català va ser per a De-Exit: Eternal Matters (de l’empresa Sandbloom Studio), que també es va emportar el guardó del millor disseny de so. Pel que fa al premi del públic, el guanyador va ser Waterfall Prisoner, d’APA Estudi, mentre que Minabo, de DevilishGames, va rebre el premi al videojoc en català amb més impacte social, un guardó creat enguany amb l’impuls de la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya.

En el marc del lliurament dels premis, que va conduir la comunicadora Ofèlia Carbonell (@ofelix) i el creador de contingut Marc Lesan, també es va lliurar un premi conjunt amb l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) al creador de l’any de contingut en català sobre videojocs. Aquest premi se’l va endur Javier Ojeda, creador de contingut a la xarxa social TikTok.

El jurat dels premis el van conformar per Anna Guxens (dissenyadora de jocs a Larian Studios), Albert Garcia (periodista a Generació Digital i La Vanguardia i professor de l’ENTI de la UB), Roger Mitats (redactor de 3Dnassos), Carlos Calvo (director d’art i professor de l’EDIB de Palma), Laura González (directora de PowerUp+ i coordinadora de l’IndieDevDay), Xevi de Sardi (professor del cicle d’animació 3D i jocs a l’IOC), Víctor Navarro (professor i investigador del Tecnocampus de la UPF), les redaccions de Lúdica i Gaming.cat, i Roger Baldomà, membre de l’executiva de Plataforma per la Llengua.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply