ACA ESPORTS Notícies Sim Racing Tendències

Valerio Gallo té només 21 anys. Natural de Roma es pot dir que avui en dia és el millor pilot del món de Gran Turismo. El 2021 ha estat un any memorable on va aconseguir fer un històric doblet adjudicant-se la temporada oficial de GT, al que va sumar el primer títol de la història d’eSports, en els Jocs Olímpics de Tòquio. Parlem amb el pilot de Williams sobre el moment que viu el Sim Racing.

Quina valoració en fa del 2021 que ha viscut?
Ha estat un any màgic! Aquesta última victòria a la Nations Cup ha estat increïble. A més a més, guanyar els Jocs Olímpics i la Nations Cup en el mateix any, era impensable! Estic molt content d’haver-ho aconseguit, perquè és molt complicat guanyar contra pilots de nivell internacional vinguts de tot el món. Com et deia, ha estat un any màgic!

Com va viure els Jocs Olímpics?
En els Jocs Olímpics, les curses van ser les més difícils de l’any, tant per la importància de l’esdeveniment com pel nivell de tots els participants. Hi havia molts ex pilots, antics campions del món… el nivell de tots era molt similar. Jo vaig intentar centrar-me en mi, perquè només hi havia tres curses. En les dues primeres, les coses no estaven al meu favor, però en la última vaig aconseguir donar-li la volta a la situació i emportar-me el títol.

Valerio Gallo amb el títol de campió olímpic / IG

Notava més pressió en aquella competició al no tenir marge d’error?
Exacte, així és. La Nations Cup és un campionat individual, excepte la part de constructors, i és més com un campionat tradicional d’automobilisme, al llarg de l’any. Però en els Jocs, era només allí i no podies fallar, perquè ja ni tenies temps de recuperar-te.

Res a veure amb la darrera cursa Nations Cup doncs.
En aquella, vVaig intentar tenir el cap fred per poder donar el màxim. Has de tenir en compte que hi havia molts factors, com la pista, la màquina… i sobretot fer una bona qualificació, perquè era essencial per tal de sortir ben col·locats a la graella. I després, s’havia de conduir molt tranquil, especialment perquè la pista era molt meticulosa, especialment en la zona de la xicane. Aquest era el punt crític del circuit i era on més concentrat s’havia d’estar per fer-ho bé. Però clar, no necessitava guanyar i el que havia de fer era gestionar l’avantatge de punts.

On el veurem la propera temporada?
Formo part de l’equip Williams, que és com la meva família i allí continuaré. Pel que fa a les curses, m’agradaria centrar-me en el campionat de constructors (Manufactured Cup) però amb tota probabilitat faré també la Nations Cup.

Gallo en la passada gala de la FIA / IG

Vostè quan comença a córrer en Sim Racing?
Doncs cap al 2012 vaig començar a conduir, quan tenia uns 12 anys. Però t’he de confessar que fins al 2018, jo jugava únicament amb el comandament de la Play Station. Va ser al 2018, quan volia fer el salt i poder competir a més nivell, que vaig començar a usar el cockpit amb el volant i els pedals.

Ha tingut una progressió molt gran en només tres anys.
La veritat és que sí. AL 2019, jo pensava en adquirir experiència i anar creixent mica en mica, però quan em vaig classificar per a les primeres curses vaig tenir clar que ho podia fer bé. Amb els anys de la pandèmia, vaig millorar força la meva conducció fins arribar al nivell d’aquest 2021.

Quantes hores entrena al dia?
A la conducció no li dedico més de 3 o 4 hores, perquè del contrari, el cansament et passa factura. Però després treballes en altres automatismes, en aprendre la preparació de les curses, la posada a punt de la màquina… però amb aquestes 3 hores de conducció són suficients per memoritzar els traçats i els aspectes més rellevants dels circuits. Però aquí sí que vull destacar que la constància és molt important per acabar obtenint resultat.

Amb quin hardware se sent més còmode, una pantalla, tres o ulleres de realitat virtual?
Jo sempre he conduit només amb una pantalla. Els tres monitors, sí que és cert que et donen una visió més immersiva de la conducció, però la veritat que tenir tants punts on mirar al final em distreu. I les ulleres les he tocat poc però tanta immersió fatiga molt la vista i et redueix hores que pots dedicar-hi. Per això jo em decanto per un monitor.

Comparteix publicació:

Related Posts

One Comment

[…] El passat 28 de novembre, el pilot espanyol Coque López es va procalamar campió del Món de Gran Turismo, en la finalíssima disputada a Mònaco. L’esportista de Sim Racing es va imposar en una cursa que va tenir un d’aquells finals que durant anys quedarà a la retina dels aficionats i va completar una trajectòria de mitja vida al volant dels bòlids de GT. López va prendre així el relleu de Valerio Gallo, que es va endur el títol del 2021. […]

Leave a Reply