Destacat Notícies Tendències

Virgina Calvo és una de les persones que més coneix el món dels eSports. Copropietària de Vodafone Giants, una de les franquícies amb més història en el panorama mundials dels esports electrònics, va atendre a ANA Gaming durant el Global Esport Summit, on va repassar el moment que travessa la formació vermella com el panorama global del sector.

En quin punt es troba Vodafone Giants?
Estem en el millor moment de la nostra història. Vam fer un canvi de marca amb el rebranding que vam llençar el març; hem aconseguit guanyar la Lliga de League of Legends per 7a vegada i tant en Valorant com en Rocket League estem entre els equips més importants d’Europa. Hem incorporat el mitjà de comunicació Esportmaniacos i tenim també un acord amb Barcelona Fighters, que és una de les comunitats de fighter més important del món. Hem fet moltes inversions, i crec que estem ara mateix en el millor moment de la història amb tot el que estem aconseguint.

Una d’aquestes accions és l’equip femení de Valorant. Què ens en pot dir?
Nosaltres, per arribar aquí, vam tenir primer un CS Go i LoL, fa dos anys; vam ser dels primers d’Europa. Però vam veure que el missatge de potenciar la participació femenina no transcendia. I les nostres jugadores de LoL ens van dir que elles no volien tenir equips femenins, sinó mixts, perquè als eSports no hi ha necessitat de separar. I se’ns va acudir organitzar Giants 4 Everyone, que és un campionat on és obligatori que 2 dels jugadors siguin dones. Són tornejos amateurs i fomenten la participació femenina. Aquest fet, juntament amb els premis i poder entrar a Giants, ho fan molt atractiu.

Giants 4 Everyone, és la seva pedrera?
Més que pedrera, el que podríem dir que són uns tornejos que, al ser amateurs, fan aflorar talent. Realment són uns campionats que tenen objectiu de fomentar la participació femenina, però també són detectors de talent. I dins l’ADN de Giants, tenim clar que nosaltres som creadors de talent i n’exportem. molts dels nostres jugadors estan jugant a les principals lligues de LoL com la LEC.

Després dels 7 títols a Espanya, valoren fer el salt a la LEC comprant una franquícia?
Ho hem valorat, però hi ha una barrera molt alta que són uns milions d’euros. Hem estat en els darrers processos, però no es fàcil lluitar contra grans fortunes.

Seguint amb Riot, què en pensa de l’evolució del Valorant?
Ha tingut una acollida boníssima per l’audiència. I nosaltres sempre estarem on hi hagi audiència. Estarem molt atents i especialment en el cas de Valorant, en veure com s’acabava desenvolupant. No hi ha res oficial, però sigui com sigui ens adaptarem.

Estan treballant ja en al configuració de les plantilles pel 2022?
Sí, ja hi estem treballant, però a dia d’avui no et puc avançar res. El que sí que et puc dir és que, com cada temporada, Giants no defraudarem, i competirem per guanyar. Alguna cosa hi ha però encara és molt aviat per avançar-la.

Virginia Calvo aten a ANA Esports durant el GES / M.P.
Virginia Calvo aten a ANA Esports durant el GES / M.P.

Recentment van anunciar un acord amb Squarebox. A què respon?
Giants contractem persones des de 2011, i hem sigut molt conscients de preparar i formar els entusiastes dels eSports, però perquè tinguin una percepció empresarial. I això és quelcom que faltava; hi havia gran potencial, molt coneixement, però amb manca de formació en el món de l’empresa. Coses molt fàcils de veure a nivell de negoci, però que per qui només era entusiasta, costava. Per això hem treballat en crear formacions específiques en el sector, perquè hi ha un gran desconeixement i dificultat per entendre’l. Congressos com el GES ens ajuden molt. Per tot això, l’acord amb Squarebox és molt coherent amb el que pensem en Giants; aquest parteneriat ens ajuda a formar els nostres talents, per què quan deixin de jugar puguin desenvolupar una carrera en els eSports. Volem evitar que els jugadors siguin joguines trencades, perquè per nosaltres qui és de Giants, ho és sempre. I per això cuidem als nostres jugadors.

Què en pensa de l’aposta que ha fet Andorra pels eSports?
És molt interessant el cas d’Andorra. Encara ningú s’ha atribuït el posicionament de país dels eSports, i tot el que sigui bo per la indústria ens beneficia a tots. Andorra ha fet un estudi on s’ha comptat amb els diferents agents del sector més propers, com els espanyols, i pot ser molt positiu. Ho hem rebut amb les mans obertes.

Podem veure Giants a Andorra?
Tot es veurà! En el món dels eSports pot passar pràcticament qualsevol cosa, si ens deixen.

Què vol dir?
En el cas espanyol, cal que ens deixin autoregular fins que la indústria sigui prou gran per fer una regulació adhoc, i evitar que no ens facin passar per l’embut de lleis que ja existeixen com és la de l’Esport, i que ens acabi regulant persones que no coneixen el sector. Això sí que seria molt perjudicial.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply