La taula rodona amb representació andorrana del GES.
Legal

Andorra ha generat un gran interès entre el públic que aquest 27 i 28 d’octubre s’ha apropat al Global Esports Summit, el Congrés per excel·lència a Europa relacionat amb el món dels eSports. Ha estat durant la segona jornada de l’esdeveniment quan representants del Principat, encapçalats pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, han presentat la taula rodona ‘Andorra, primer país del món en aprovar un pla estratègic d’eSports’.

Al llarg del debat, en el qual hi han participat la directora d’Andorra Business, Judith Hidalgo, l’advocada Laura Nieto, el CEO de What You Play i membre de l’Associació Andorrana d’Esports Electrònics, Manel Guerrero, el CEO del Cream Real Betis, Diego Soro, i l’influencer Alvaro845, s’ha posat de manifest la importància de regular la indústria per fomentar el sector i la necessitat de disposar d’un marc jurídic segur i fiable per desenvolupar activitats d’aquesta mena.

De fet, tal com ha assegurat Nieto, “hi ha pocs països al món que s’han tirat a la piscina a l’hora de regular”, ja que la majoria esperen a veure quines són les demandes del sector. Per contra, Andorra ja ha donat passes endavant en aquest sentit, treballant en una “regulació de mínims” per tal d’implantar uns principis bàsics que serveixin per fomentar la indústria, regular equips professionals i no professionals, acollir competicions sense entrar al detall dels requisits i posar els límits amb tot allò que té a veure amb el dopatge i la protecció de menors.

A parer d’Alvaro845, l’orientació que està prenent el Principat és correcta, ja que actualment els creadors de contingut “depenem molt de l’autoregulació, i poder assentar unes bases i una guia per al desenvolupament de la indústria ho veig molt positiu”. Per la seva banda, Soro ha destacat el potencial amb el qual compta Andorra per assolir els objectius fixats, ja que en tractar-se d’un país petit, es pot implementar “una regulació àgil i ràpida”. “Andorra pot ser molt més ràpida que altres països i ho ha d’aprofitar com ho està fent”, ha afegit.

Un altre dels punts destacats de la taula està relacionat amb l’educació. En aquest sentit, Guerrero ha posat en relleu que és necessari posar en marxa processos d’assessorament per a pares i tutors. “La sensibilització és important perquè hi ha molta falta d’informació”, ha manifestat. Per aquest motiu, el CEO de What Yoy Play ha advocat per formar els joves a partir de segona ensenyança per tal que el pla estratègic andorrà tingui continuïtat en el futur.

Amb tot, Gallardo ha conclòs la taula fent una crida al sector privat andorrà, destacant la importància que cal tenir amb ells per tal que el pla estratègic sigui un èxit. Pel que fa a l’arribada de reconeguts creadors de contingut al país, ha dit que està feliç de tenir-los al país sense que s’hagi hagut de posar en marxa cap campanya publicitària per atreure’ls.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply