Destacat Notícies Tendències

La creació de contingut en català farà un pas endavant el 24 i 25 de novembre amb l’Aferrada, la primera gran trobada per als creadors i empreses que es durà a terme a Palma, i és una iniciativa d’Obra Cultural Balear. Amb la voluntat d’establir ponts entre les dues parts principals, sense deixar de banda els seguidors, l’Aferrada vol ser aquest impuls necessari perquè es consolidi el negoci en un mercat de més de 12 milions de parlants que és el que té el català arreu. La directora de la trobada, Laia Carrera, repassa els principals objectius de la cita a Palma entre els quals destaca “poder connectar els creadors de continguts amb empreses”.

En aquest sentit, Carrera posa en valor el fet que “hem assolit una trobada que pot aglutinar tots els sectors i totes les xarxes socials i això és molt rellevant, perquè fins ara no se n’havia produït cap”. Ella té força clar quin és el principal escull que hi ha perquè la creació de contingut en català no acabi reeixint en les diferents plataformes malgrat tenir un mercat potencial de 12 milions de parlants. “Necessitem que els creadors de contingut s’animin a fer les coses en català; que no tinguin por. Si fan les coses bé, hi ha espai i mercat suficient perquè es puguin guanyar la vida així com en altres llengües”. No obstant això, afegeix que “és cert que hi ha vegades que falta aquest punt de connexió entre els creadors i les empreses. Això és el que intentarem resoldre amb l’Aferrada”.

Un altre dels esculls que ha detectat la directora de l’Aferrada és la territorialització. “Malgrat que tots som parlants d’una mateixa llengua, el català, massa sovint els projectes s’acaben encasellant en un àmbit local i regional, sense tenir en compte tota la comunitat de parlants. Aquesta és una barrera que també s’ha de trencar” afirma Carrera, tot ressenyant que “en el món digital no hi hauria d’haver fronteres entre una comunitat lingüística”. Per aquest motiu, la trobada “compta amb persones vingudes des de tots els punts de parla catalana, així com empreses i institucions. Penso que és un molt bon punt de partida per construir aquesta comunitat de creadors de contingut en llengua catalana” afirma.

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply