Destacat Notícies Tendències

L’aparició fulgurant que va tenir la Kings League en el món de l’streaming, ara no fa ni un any, va portar a escriure moltes pantalles i omplir hores en directe parlant del futur de l’entreteniment, la mort del futbol convencional i es van llençar frases tan lapidàries com que la Kings League acabarà superant el futbol convencional. I bé, a tenor de les audiències del primer Split, on se superaven els 200.000 espectadors en directe, semblava que sí que podia acabar passant. Tot això després d’omplir el Camp Nou.

Aquest fet va embravir Kosmos, que ja va crear una nova competició pels dissabtes, la Queens League, la versió femenina de la Kings. El segon split, malgrat mantenir molt bones xifres d’audiència (una mica per sota dels 200.000 la Kings i 90.000 per la Queens) ja no s’assolien aquells pics d’audiència brutals del primer split. A més a més, el ball del mercat de fitxatges tampoc ajudava a tenir simpaties per cap jugador i l’únic al·licient per seguir un equip era l’streamer de torn que el presidia. En el final de temporada, aquest cop, no es va poder omplir el Civitas Metropolitano, que tenia 30.000 butaques menys que el Camp Nou. Alguna cosa passava.

Conscients d’aquesta primera davallada, encara poc rellevant, Piqué va jugar la carta que sempre funciona, la dels nens. I abans de la tornada a l’escola es va treure la carta de la Prince Cup, la competició infantil de la Kings League. Amb una mitjana de 55.000 espectadors, i pics de 100.000, la Prince va injectar més il·lusió que audiència. Per contra, el ‘salseo’ del Xup Xup i el draft, amb la presència dels presidents, fan pujar els números, deixant clar que, més que el futbol, el que atreu al públic són els streamers.

La Kings Cup, que ha començat fa una setmana, marca aquesta tendència a la baixa amb els 104.000 espectadors, un 68% menys que tenia l’estrena de la competició ara fa un any, en valors absoluts. Xifres que encara situen el canal en el lloc més alt del Twitch hispanoparlant, però que reforcen una tendència a la baixa. Si fa uns mesos ens preguntàvem quin era el sostre de la Kings, ara cal preguntar-se quin és el pis de la competició per tenir una audiència base i fidel?

Comparteix publicació:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply